mei 03 10:00

40 jaar Avond4daagse in de Bommelerwaard met Glitter en Glamour

Het thema van onze 40ste Avond4daagse onderstreept het 40 jarig jubileum van de Avondvierdaagse in de Bommelerwaard. De avond4daagse zal plaatsvinden van dinsdag 24 mei tot en met vrijdag 27 mei 2016. In samenwerking met de oorspronkelijke initiatiefnemers van de Avond4daagse in de Bommelerwaard ‘de Lions’ zal de vrijdag voor een bijzondere club mensen nog een speciaal tintje krijgen. Dit naast het thema natuurlijk waarvan we hopen dat ook alle bezoekers op vrijdag in Glitter en Glamour naar de binnenstad zullen komen om de lopers feestelijk binnen te halen.

Al weer voor de 40ste keer wordt in de Bommelerwaard de avond4daagse georganiseerd. De laatste decennia wordt de avond4daagse georganiseerd door de vrijwilligers van het Rode Kruis in de Bommelerwaard. Om dit jaar extra feestelijk te eindigen is besloten om de laatste avond gezamenlijk met de Lions te organiseren.
De avondvierdaagse start dit jaar weer in Kerkdriel op de dinsdagavond, de woensdagavond starten we in Zuilichem, donderdag in Hedel en de finale op vrijdag vindt plaats in Zaltbommel. Op de eerste drie avonden starten de afstanden als volgt: 15 kilometer om 18.45 uur, 10 kilometer om 19 uur en de 5 kilometer om 19.15 uur. Op vrijdag starten we voor de langste afstanden iets eerder. Zo start de 15 kilometer al om 18.15 uur en de 10 kilometer om 18.45 uur. De 5 kilometer start om 19.15 uur zoals op alle andere avonden. Dit om uiteindelijk zoveel mogelijk gezamenlijk binnen te kunnen komen met muziek.

Daarnaast zal om 19 uur nog een bijzonder groep starten. Speciaal voor ons 40ste jubileum willen we mensen in een rolstoel de kans geven dit evenement mee te beleven. Voor hen is een speciale route van ca. 3 kilometer uitgezet. Iedereen in een rolstoel kan meedoen aan deze bijzondere ‘wandeling’. We vragen van rolstoelers om zich via info@rodekruisbommelerwaard.nl of 06-15021035 zich op te geven. We vragen alleen wel van u dat u zelf zoveel mogelijk zorgt voor een eigen begeleider. Mocht dit niet lukken dan zorgen wij voor een begeleider. In totaal kunnen ca. 50 rolstoelers mee doen aan dit evenement.

Tot slot is het Rode Kruis Bommelerwaard nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de avondvierdaagse in 2017 mee willen helpen organiseren. We zoeken mensen die willen helpen met de organisatie, als verkeersbegeleider en bijvoorbeeld om de kaartjes onderweg te knippen. Als u zich wil opgeven kunt u gebruik maken van de eerder genoemde mailadres of telefoonnummer.