mrt 24 12:43

Rock ’n Roll tijdens de Avondvierdaagse in de Bommelerwaard

Van 16 – 19 mei 2017 is het weer zo ver. Op die dagen organiseert het Rode Kruis voor de 41ste keer de Avondvierdaagse in de Bommelerwaard. Deze editie krijgt een swingend tintje met het thema: Rock ’n Roll. Op de laatste avond zal in het vervolg op vorig jaar ook weer een rolstoelroute worden georganiseerd. Zeg maar een Rock ’n Roll-stoelroute.

Dit jaar zullen we net als andere jaren weer vier verschillende plaatsen aandoen in de Bommelerwaard. De startplaatsen zijn dit jaar op: dinsdag 16 mei in Kerkdriel bij De Kreek, op woensdag 17 mei in Gameren bij Gambora, op donderdag 18 mei Ammerzoden bij Voetbalvereniging Jan van Arckel en op vrijdag 19 mei in Zaltbommel bij De Verdraagzaamheid.

De starttijden zijn voor de 5 km, om 19.15 uur, voor 10 km om 19.00 uur en voor de 15 km om 18.45 uur. Op de laatste avond starten de 10 en de 15 kilometer wat eerder (10 km om 18.45 en 15 km om 18.15 uur).

De kosten bedragen dit jaar onveranderd 5 euro bij voorinschrijving en 6 euro bij inschrijving voorafgaand aan de start op dinsdagavond. De voorinschrijving vind plaats op woensdag 19 april van 18.30 – 20.00 uur in Aalst op de Kamillestraat 56, in Zaltbommel op de Steenweg 83 (Rode Kruisgebouw) en in Kerkdriel bij de Kreek.

Voor de rolstoelroute (ook rollators, andere minder validen ed. zijn toegestaan) van ca. 3,5 kilometer kan men zich via de mail inschrijven via avondvierdaagse@rodekruisbommelerwaard.nl. Op vrijdagavond op de Markt in Zaltbommel kan dan vanaf ca. 18.30 uur de startkaart worden afgehaald bij de witter Rode Kruistent. Kosten zijn 1 euro en daarvoor krijgen rolstoelers een medaille en een consumptie.

Daarnaast worden er weer drie prijzen uitgereikt aan die groep of het individu die de leukste en mooiste bijdrage leveren aan de vierdaagse. Dat natuurlijk binnen het thema Rock ’n Roll. Als extra krijgt de winnaar dit jaar ook de wisselbeker uitgereikt. Deze wisselbeker kan worden behouden wanneer dezelfde groep of persoon deze in 10 jaar tijd 5 keer weet te bemachtigen.

Tot slot zijn we als avondvierdaagsecomité altijd op zoek naar versterking. Dus heeft u nog tijd over kom dan helpen en meld je aan via avondvierdaagse@rodekruisbommelerwaard.nl. Ook als u wilt helpen tijdens de Rock ’n Roll-stoelroute op de laatste avond.