mei 22 12:11

[UPDATE] Weersverwachtingen bij start avondvierdaagse Bommelerwaard

Zoals al in de media zichtbaar is geworden is er voor vandaag onweer voorspeld. Echter wijken de weersvoorspellingen onderling nogal af.
Variatie van 5-60% kans op onweer. We hebben de meteodeskundige van de Veiligheidsregio via de Burgemeester in Maasdriel en onze lokale weerman Jan gevraagd wat hun advies is.
Pas van 15 uur kunnen we dan een definitief besluit nemen over vanavond.

UPDATE

Beste mensen. Na advies van de meteoloog van de veiligheidsregio (via de gemeente Maasdriel) en onze lokale meteoloog hebben we besloten gewoon te gaan starten met de avond4daagse vanavond in de Bommelerwaard.

Er vormen zich buien in Belgie die langzaam onze kant op trekken. Dit kan leiden tot lokale heftige buien met hagel en onweer. Niet duidelijk is of deze uiteindelijk ook gaan vallen in Kerkdriel vanavond. We houden dus nog even een slag om de arm of we bij de start een en ander toch moeten afblazen. Maar neem voor de zekerheid een regenjas mee en mocht het toch gebeuren: bij onweer niet schuilen onder een boom, bij metalen hekken of grote gebouwen. We zien jullie vanavond in Kerkdriel.


Houdt vooral onze Facebook pagina in de gaten voor updates!

Wat moet je doen bij onweer?

Je ziet een flits en na een paar seconden hoor je de knal: het onweert. De temperatuur van een bliksemschicht kan oplopen tot wel 30.000. Opgepast dus! Weet jij wat je moet doen om niet geraakt te worden door de bliksem?
Lees hier de tips